miercuri, 2 iulie 2008

Icebergurile din Antarctica

In urma unui mail primit zilele trecute m-a lovit curiozitatea si am inceput sa caut pe net. Nu stiam ca icebergurile pot avea asemenea culori fantastice. De la cel mai intens albastru, la verde, galben, rosu sau maro.









Medici sau casapi sau jmenari

Sa incep cu inceputul. Week-endul care tocmai a trecut am avut in grija catelul sora-mii. Un caine galben, frumos si tare jucaus. La un moment dat, nu stiu exact cand, i-a intrat ceva in laba din fata, dreapta. Initial am zis ca i-a amortit piciorul si de aia nu-l mai pune jos (i se mai intamplase asta de la clema hamului). Apoi a inceput sa sangereze... duminica seara tot nu-i trecuse asa ca a fost dusa le medic. Si de aici incepe distractia. Medicul a curatat-o, a bandajat-o, i-a facut injectie cu antibiotic. A doua zi aceeasi poveste. Numai ca-i spune sora-mii ca in ziua urmatoare (adica azi) o sa-i faca operatie cainelui sa vada daca a ramas ceva infipt in laba. Numai ca sora-mea a avut inspiratia si a dus cainele aseara la cabineul la care o si castrase. Surpriza! Medicul de acolo a fost in stare sa si rada parul de pe laba sa vada cum arata pielea (cu ocazia asta a descoperit si o dermatita), a fost in stare si sa anestezieze local rana (fara a mai chinui cainele si fara a-i lega botul) si a putut si sa scoata pailul infipt in carne impreuna cu o gramada de puroi, toate in aceeasi consultatie. Acum cainele poate pune laba in pamant, poate alerga, e mai vioi.

Problema e alta. De ce sa chinui cainele? Doar ca sa obtii un profit de pe urma lui? Daca urmaresti profit de ce nu iti pui tarife mai scumpe? Ce esti mai intai? Medic sau jmenar? Operatia pe care vroia sa i-o faca in dimineata asta o ducea pe sora-mea lejer la 10 milioane!!! Consultul de aseara, care a avut acelasi rezultat ca si operatia, a costat 1.6 milioane. Si acum intreb eu: un om cu minte si suflet unde isi va duce cainele? Acolo unde e chinuit si unde se urmareste scoaterea unui profit de pe urma animalului sau acolo unde a tratat ieftin, bine si rapid?

Acum cativa ani catelul a facut un abces la masea si o infectie destul de serioasa. Acelasi medic (cel cu operatia de 10 mil) i-a zis sora-mii ca in analizele de sange i-a gasit celule canceroase! Si bietul animal avea doar o infectie mai serioasa, de care a scapat cu o simpla extractie a maselei cariate si tratament cu antiobiotice. Nu mai zic cat a chinuit si atunci cainele, ca infectia nu-i mai trecea deloc si i-a iesit chiar prin piele! Ce fel de medic e ala care nu e in stare sa-si dea seama ca o masea e infectata sau sa nu fie in stare sa scoata un tep din laba unui caine?

Cabinetul veterinar cu pricina e la piata Alba Iulia, la capatul bulevardului Burebista pe dreapta. Nu va duceti animalele acolo ca nu merita sa fie chinuite de niste hoti.