miercuri, 29 august 2007

Poze

Trei caini multumiti ...
care tocmai speriasera un Chevrolet

Cainele asta era dezorientat in mijlocul drumului...

...probabil admira masina ce tocmai trecuse...


Un caine parcat perfect regulamentar...

si dormind dus...

Pensionari amarati

Daca vrei sa vezi cu adevarat ca populatia Romaniei imbatraneste nu trebuie sa faci prea multe...nu e nevoie de studii sociologice, de recensaminte sau mai stiu eu ce... e suficient sa te urci in autobuz, tramvai, troleibuz...la alegere.
Cand vrei cu disperare sa te urci in masina ca sa ajungi la munca, te impiedici de un batranel care abia se deplaseaza... te incurca la usa masinii o batranica care miroase a formol... si bineinteles, atunci cand e caldura mai mare toti mosii ies din casa si se mira ca pica pe strada. Ori traiesc in apartamente cu temperatura de cavou (frigul ajuta la conservare) si simt nevoia sa se mai incalzeasca din cand in cand, ori sunt dati afara din casa de copii sau nepoti... nu de alta dar locurile de veci sunt luate doar pe un anumit numar de ani si sa nu ramana nefolosite.
Blocul in care stau eu e PLIN de tinerei de peste 70 de ani care abia se tarasc...dar ce energie au cand isi beau bericica de dimineata si cand apuca sa se planga ca nu au bani de medicamente/mancare/intretinere...
Exista printre acestia un mosulet care arata de parca e in descompunere... pielea stravezie si cu o tenta maronie....cearcane pronuntate sub ochi...pozitia tipica lui Smeagol si eternul zambet tamp achizitionat odata cu berea de dimineata...ah...si sa nu uit....adidasi roz.
Probabil ca dupa o varsta nu mai discerni, nu-ti mai dai seama de unele chestii, dar daca ti-e teama ca mori de caldura de ce nu stai in casa? daca nu ai bani de mancare/medicamente/intretinere de ce cumperi bautura dimineata si vii de la supermarket cu sacosele pline? ca sa ai de ce te plange?
Eu sper ca ai mei copii sa aiba un dram de minte si la primele semne de senilitate sa ma interneze undeva unde sa nu incurc pe nimeni. Sunt convinsa ca e cumplit sa fii batran, bolnav si sarac, dar cred ca mult mai rau este sa nu gandesti.