marți, 10 iunie 2008

Metoda alternativa de a face floricele de porumb



In alta ordine de idei, astia de umbla cu 3 mobile in buzunar mai au pretentii sa faca copii? Daca porumbul face asa... daramite organele reproducatoare?

Inadmisibil!

Asta si asta.

Pentru primul link. Nu sunt un mare fan al lui Cartarescu, dar sunt un mare fan al culturii si mai ales a manifestarilor civilizate. Cand arzi o carte, mai ales poet fiind, iti negi orice drept de a te mai numi om de cultura.

Pentru al doilea link. Ce frumos serveste religia pentru ca o companie sa-si atinga scopurile financiare!

Dame "bine"

Nici nu stiu cum sa incep... Poate cu o rugaminte...

Doamnelor, domnisoarelor si nu in ultimul rand domnilor, va rog frumos, pentru binele stomacului meu, daca tot nu va taiati unghiile, macar tineti-le curate!

Azi dimineata in autobuzul 104. O doamna coafata, cu ditamai ochelarii de soare care rivalizau la dimensiuni doar cu geanta de mana a respectivei, se tinea de bara de langa mine. Am facut greseala sa ridic ochii... mi s-a intors stomacul pe dos cand i-am vazut unghiile. Cand s-a machiat si s-a coafat nu a observat ca sub unghiile sterse prost de oja rosie, trona ditamai stratul de jeg? Probabil ca nu. Sau probabil ca statului ei de "doamna" facea sa paleasca acest mic amanunt...

Nu pot pricepe domnule! Imi plac si mie unghiile lungi, date cu o frumoasa nunata de oja si bine ingrijite, dar cand vad doamne si domnisoare cochete cu oja decojita sau cu unghiile murdare imi vine sa vomit. Pai cand ti-ai pus sclipici pe fata nu ai observat ca arati de parca ai sapat santuri cu mainile? Cand ti-ai pus pe tine sacoul ala smecher nu ai observat ca ceva iti cam "ciobeste" din eleganta? Eu stiam ca s-a inventat sapunul de ceva vreme, dar se pare ca unii nu au aflat inca.

Poligamia...

Trebuie din start sa precizez ca sunt impotriva poligamiei si ca nu as fi de acord niciodata sa fiu sotia numarul X. Dar sunt femei pe care nu le deranjeaza.

dexonline zice asa:

POLIGAMÍE s.f. Formă de căsătorie apărută o dată cu sclavia patriarhală, întâlnită şi astăzi la unele popoare de religie mahomedană, în care un bărbat are dreptul să se căsătorească în acelaşi timp cu mai multe femei; situaţie în care se găseşte un poligam. ♦ Infracţiune comisă de bărbatul căsătorit în acelaşi timp cu mai multe femei. – Din fr. polygamie.

Presupun ca se poate aplica si la femei, dar fie.

Zilele trecute am avut o discutie cu mama si sora-mea vis-a-vis de ploigamie. Vazusem un arab cu doua tanti infasurate in cearceafuri dupa el. Mama a tras concluzia imediat ca alea 2 sunt sotiile lui. Puteau sa-i fie si sora, si verisoara (evident maritata)... orice...

Eu nu am presupus automat ca omul ala avea doua neveste, pentru ca femeile vorbeau in romana si am presupus ca s-au casatorit in Romania, unde stiu ca poligamia e ilegala inca.

In fine, nu starea civila a acelui nene conteaza, ci altceva m-a pus pe ganduri. De ce e poligamia ilegala? De ce sa nu ai voie sa te casatoresti cu mai multi/multe? Daca toti cei implicati sunt de acord si le convine... de ce nu? Chipurile poligamia duce la familii instabile... asta e un rahat, ca mie familiile musulmane tocmai instabile nu mi se par. Cred ca musulmanii au dreptate dintr-un punct de vedere. Cica toate restrictiile aplicate femeii sunt de fapt pentru a o apara pe ea. In ceea ce priveste poligamia sunt de acord.

In ziua de azi, in majoritatea tarilor din lumea asta ai voie doar la un sot/nevasta odata. Nu mai multi/multe in acelasi timp. Dar ai voie la cati amante si amanti te tine buzunarul si libidoul; si nu de putine ori rezulta copii de pe urma acestor relatii. Daca copilul nu e recunoscut de tata, acesta nu are nicio obligatie in fata legii de a-l sustine financiar si de a plati pensie alimentara. In cazul unei casatorii, actul ala semnat actioneaza ca un contract care obliga ambele parti si cel mai important, copii isi cunosc tatal si sunt sustinuti de catre acesta. Si atunci intreb eu de ce e ilegala poligamia? Tare sunt curioasa...

Evident ca pe marginea subiectului se poate filozofa enorm, dar oare care e raspunsul?