miercuri, 26 septembrie 2007

Transformers (2007)

O surpriza placuta a verii, un film de actiune, amuzant, cu niste CGI incredibil (la asta inteleg unde s-au dus 150 milioane de dolari, la Superman Returns nu voi intelege in viata mea), cu niste actori buni si amuzanti (John Turturo, Anthony Anderson, Shia LaBeouf si , cel mai tare dintre toti, Frenzy).
Povestea e simpla, poate fi inteleasa si de cei care nu auzisera de Transformers pana acum, vocea lui Optimus Prime e data de acelasi actor care o furniza si in desene, vocea lui Megatron este data de Hugo Weaving (Agent Smith sau Elrond, pentru cei care nu il stiu dupa numele sau), Megan Fox e buna rau, chit ca are momente cand fata mi se pare ciudata, robotii sunt bestiali (am zis de Frenzy cu faza cand se da cu capul de un monitor cand ii opresc astia download-ul la 96%? parca ma vad pe mine cand imi pica netul).
Astept cu nerabdare partea a II-a, care va aparea in 2009, si sper ca Frenzy va reveni si el, cine stie poate de partea celor buni, poate se va batea un pic cu Mojo (who tha fuck names his dog Mojo????).

Replica filmului: "Oh shit!" (frenzy inainte sa moara)
Faza filmului: John Turturo in boxeri cu "Aloha" pe ei si cu un maieu cu Superman

The Bourne Ultimatum (2007)

Foarte bun film, Matt Damon este extraordinar, Julia Stiles apare prea putin (si nu arata si ea nici un decolteu, boob, ceva), David Strathairn joaca bine rolul unui director CIA pus sa faca o treaba dar cam tampitel ("Bourne e sursa reporterului"...pana si un copil de 5 ani putea sa iti zica "HAHAHAHA"). Scenele de actiune sunt superbe, chiar ca asa ar trebui sa arate majoritatea filmelor de actiune, asa ar trebui sa fie filmate si regizate
Un final bun al trilogiei Bourne, poate un pic prea emo pentru gustul meu, dar Matt Damon demonstreaza de ce devine cel mai ravnit actor al Hollywood-ului (pentru fiecare dolar investit in el, cica Damon iti aduce inapoi 29 de dolari). Acum daca ar face o continuare cu el in rol principal la Talentatul Domn Ripley...oh well, here's to more action movies with this guy!

Filme

Last Legion - Eragon a fost mult mai tare. N-am mai vazut de multa vreme un film atat de corny ca Last Legion, de la fazele cu toti barbatii belind ochii cand gagica rupea capete pe acolo pana la E S Calibur si Merlin = Ambrosinus...cah, Xena si Hercule erau mai tari ca filmul asta.

A Secret Handshake - porcarie, low-cost, jaf, nu va chinuiti cu asa ceva, l-am vazut pe fast forward si tot mi-a parut rau ca am irosit 5 minute.

Donnie Brasco - unul din putinele filme in care imi place de Pacino si in care mi se pare ca arata a actor bun. Johnny Depp bun, Michael Madsen super tare, i se citeste in ochi privirea de dement si daca asa era mafia italiana a anilor '70-'80, nu ma mira ca suprematia lor s-a terminat.

Curse of the Golden Flower - Foarte bun filmul, a meritat 45 milioane de dolari, numai florile si costumele cred ca au costat 10 mil de dolari. O explozie de culori este filmul asta, Chow Yun Fat arata bestial si va putea juca multi ani de acum inainte astfel de roluri, Li Gong este superba (singura faza pe care n-am inteles-o a fost aia din final cu "stiam ca Wan ti-a zis"), comploturi peste comploturi, o scena de batalie dementiala si un deznodamant asteptat.

The Football Factory - What else you gonna do on a Saturday? Un super film, actiune, violenta, viata huliganilor englezi mai mult sau mai putin exagerata. Filmul nu promoveaza aceasta violenta, nici nu o condamna, ci doar lasa spectatorul sa decida pentru el. Genial Frank Harper, tipul care il joaca pe Billy Bright....was it all worth it? 'course it fucking was !!!