marți, 8 februarie 2011

Dirty Harry - The series


O serie de 5 filme (Dirty Harry, Magnum Force, The Enforcer, Sudden Impact, The Dead Pool), aproape toate la fel de bune ca celelalte, primul are avantajul de a fi primul, Dirty Harry Callahan isi croieste drum prin toate scursurile San Francisco-ului, trecand de la un sniper dement, jucat de Andrew Robinson (tatal din Hellraiser, mai tanar cu 17 ani si cu o expresie de 10 ori mai dementa pe fata), la politisti justitiari, organizatie terorista formata din veterani ai razboiului din Vietnam, la o victima care se razbuna in litera legii talionului si ajungand in final la un criminal care omoara celebritati.

Filmele sunt in nota filmelor de actiune cu care am crescut, dar Clint Eastwood este genial in rolul politistului mereu tradat de sistem, sistem cu care lupta mai mult decat cu infractorii. De retinut este ca Harry de obicei nu aresteaza, el trage si vede ce ramane de arestat dupa. Replicile sale sunt superbe and the delivery is great: "Opinions are like assholes, everybody has one" "Go ahead, punk, make my day" or the legendary " I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk? "

De asemenea, e haios de remarcat aparitiile lui Albert Popwell in 4 din cele 5 filme, ca bank robber, pimp (and what a pimp, se pare ca scenele lui din film au inspirat The Hi-Fi Murders), Mustafa si Horace...he's a pretty decent actor.

Printre actorii lansati de aceasta serie catre roluri celebre se numara David Soul (Starsky & Hutch), Tyne Daly (Cagney & Lacey), Tim Matheson, Robert Urich (Hart & Hart cred ca se chema seria). In ultimul film din serie, The Dead Pool, apar Jim Carrey, Patricia Clarkson si Liam Neeson (and his incredible ponytail), toti foarte tineri si la inceputul carierei.

Mai jos, Jim Carrey imitandu-l pe Axl Rose:

Fun Facts

Sambata la pauza meciului Newcastle - Arsenal, scorul era 4-0 pt Arsenal, Newcastle avea cota 490 sa revina si sa egaleze. Guess what? Meciul s-a terminat 4-4 si daca a existat vreun fan din Newcastle care a pus bani la pauza si a avut atata curaj/incredere/nu l-a durut de 5 lire, congratulations.

Vineri vorbeam cu un coleg si ii ziceam ca as fi foarte tentat sa pun bani pe Liverpool ca bate pe Chelsea, deoarece nu stiu cum va fi cu Torres in teren si daca va fi un succes de la primul meci, dar mai ales pentru ca Liverpool avea cota 5,5 sa invinga, o cota imensa pentru un meci intre cele doua, tinand cont ca in tur Liverpool chiar invinsese cu 2-0. Nu am pariat pentru ca nu pot paria impotriva unei echipe cu care tin, dar drept urmare nici colegul meu nu a pariat. Guess what? Liverpool won and the world just got a little suckier.

Drive Angry 3D - Trailer and teaser 2011

In the meantime, The Cage is back and he's brought William Fichtner with him



si un small teaser with a big Hydro Truck

Ich habe keine Zeit

momentan, imi fac ordine in inboxul de yahoo...ieri erau 1300 mesaje, acum mai am doar vreo 500 si inca nu m-am uitat si in cele cateva foldere...mai aveam si vreo 300 in sent din care au ramas acum vreo 125...daca tot am ordine in mailul de munca, e pacat sa nu fie si in cel personal.

Apoi, in functie de chef si timp, as vrea sa incerc sa postez o mini cronica de film per zi, time and German language permitting...am ajuns la peste 2700 de filme notate pe imdb, am trecut prin seria Dirty Harry, Halloween, Nightmare on Elm Street, Hellraiser (most of it, de la 6 incolo deja sunt filmate in RO si isi pierd mult din farmec)...so I should have enough material for a while

we'll see