marți, 8 februarie 2011

Dirty Harry - The series


O serie de 5 filme (Dirty Harry, Magnum Force, The Enforcer, Sudden Impact, The Dead Pool), aproape toate la fel de bune ca celelalte, primul are avantajul de a fi primul, Dirty Harry Callahan isi croieste drum prin toate scursurile San Francisco-ului, trecand de la un sniper dement, jucat de Andrew Robinson (tatal din Hellraiser, mai tanar cu 17 ani si cu o expresie de 10 ori mai dementa pe fata), la politisti justitiari, organizatie terorista formata din veterani ai razboiului din Vietnam, la o victima care se razbuna in litera legii talionului si ajungand in final la un criminal care omoara celebritati.

Filmele sunt in nota filmelor de actiune cu care am crescut, dar Clint Eastwood este genial in rolul politistului mereu tradat de sistem, sistem cu care lupta mai mult decat cu infractorii. De retinut este ca Harry de obicei nu aresteaza, el trage si vede ce ramane de arestat dupa. Replicile sale sunt superbe and the delivery is great: "Opinions are like assholes, everybody has one" "Go ahead, punk, make my day" or the legendary " I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk? "

De asemenea, e haios de remarcat aparitiile lui Albert Popwell in 4 din cele 5 filme, ca bank robber, pimp (and what a pimp, se pare ca scenele lui din film au inspirat The Hi-Fi Murders), Mustafa si Horace...he's a pretty decent actor.

Printre actorii lansati de aceasta serie catre roluri celebre se numara David Soul (Starsky & Hutch), Tyne Daly (Cagney & Lacey), Tim Matheson, Robert Urich (Hart & Hart cred ca se chema seria). In ultimul film din serie, The Dead Pool, apar Jim Carrey, Patricia Clarkson si Liam Neeson (and his incredible ponytail), toti foarte tineri si la inceputul carierei.

Mai jos, Jim Carrey imitandu-l pe Axl Rose:

Niciun comentariu: