joi, 19 iunie 2008

Bere...d'acia.....

Fara cuvinte... Cica ar fi din Ucraina.
primita pe mail...

Femei, feminitate, feminism

Uneori unele nu prea au legatura cu altele desi ar cam trebui. Zilele trecute vorbeam cu un prieten, dupa ce mi-a aratat o poza de-a Avei Gardner, despre femeile lipsite de feminitate din ziua de azi. Si Buddha zicea ceva de asta.
La un moment dat femeile s-au trezit ca sunt discriminate. Si asa au aparut feministele care au cerut drepturi egale cu barbatii. Insa una e sa ai aceleasi drepturi cu barbatii si alta e sa te confunzi cu ei. Se stie ca sunt joburi in care majoritari sunt barbatii, pentru ca sunt mai inclinati din punct de vedere biologic catre acel domeniu, insa sa nu angajezi o femeie doar pentru ca nu e barbat nu e ok. Insa din lupta asta nebuna de a obtine egalitatea intre sexe s-a pierdut ceva. Femeile parca nu mai sunt femei, iar barbatii parca si-au pierdut din masculinitate. Traditia e si ea buna la ceva. Era o vreme in care femeile erau femei, iar barbatii barbati.

Acum femeile s-au trezit ca barbatii galanti sunt o specie pe cale de disparitie, ca un domn care tine usa unei doamne nu prea se mai intalneste, sau simplul gest de a saruta mana unei femei a disparut aproape de tot. Unele gesturi par desuete, insa si-au pastrat farmecul. Pacat ca sunt asa de rare. Insa cu cine sa fii galant daca femeile din ziua de azi sunt atat de masculine? Ii spuneam amicului cu care vorbeam ca ma bucur ca nu sunt barbat sau lesbiana, pentru ca nu prea as avea de unde alege. Ori sunt niste adevarate printese, cu unghii false si tocuri de 15 cm, care se dau fete finute, dar cand deschid gura ar putea face sa roseasca si un birjar, ori sunt niste dizgratioase care nu mai stiu cum sa indese in ele coicolata si fornetti, dar poarta tricouri scurte si pantaloni mulati (imagine suficienta sa te determine sa intri in post negru ca-ti piere cheful de orice)... fetele normale, si ca aspect, dar mai ales comportament sunt rare, iar cele frumoase, feminine (si care sa nu fie mai proaste ca o gaina beata) sunt si mai rare. Si atunci ce e de facut? Sa fi si taranca atunci cand se cere dar si doamna la restaurant nu se poate, ori una ori alta.

E trist sa vezi cum se schimonosesc fetele si femeile din ziua de azi. Nu mai exista respect. Si cel mai trist e ca nu mai exista respect pentru propria persoana. Si de aici deriva totul. Pai cum sa saruti mana uneia care sta cu p**a in gura mai rau ca un cocalar? Cum sa tii usa uneia care atunci cand vorbeste cu prietenele cuvantul de ordine e "fa"? Cum sa-i aduci flori cand ea scuipa seminte? Si nu vorbesc de cele frumoase, "bune", care sunt dereglate... Care isi tin prietenul in lesa, ii face scandal daca se uita la alta pe strada si nu-l lasa sa bea bere la terasa ca ea bea suc...

Si atunci de ce ma mai mir ca vedem FEMEI doar in filme?