luni, 3 ianuarie 2011

La multi ani!

A mai trecut un an. 2011...

Cand eram mica anul 2000 mi se parea atat de teribil de indepartat incat parea imposibil ca voi ajunge vreodata sa il "ating". Si iata ca au trecut 11 ani de la fantasticul an 2000.

Noul an deja m-a facut fericita. Mi-a adus mult iubita zapada si ninsoare de care parca am parte din ce in ce mai putin, de la an la an.

Ador covorul asta alb si pufos si rece care se asterne peste tot. Imi place la nebunie linistea care e dimineata devreme, cand totul e inca amortit de somn si nu se aude decat respiratia aburinda si zapada sub talpi. Acea senzatie de singur pe lume si de calm profund.

Imi place pentru ca totul pare mult mai curat.

Imi place ca aerul rece te trezeste la realitate si te forteaza sa gandesti limpede si calm.

Imi place pentru ca bucuria de a te da cu sania sau de a arunca un bulgare de zapada este neegalata de nimic altceva in timpul anului. Zapada asta pare ca-i face pe cei care stiu sa se bucure de ea sa se simta ca niste supermani. Si cat de bun este un vin fiert dupa o plimbare de cateva ore prin zapada...

Imi place pentru ca imi aduce aminte de iernile fericite din copilarie, cand ningea toata iarna si puteam sa facem oameni de zapada mai inalti ca noi, cand nu vedeam asfaltul decat undeva prin martie si cand intram seara tarziu in casa, dupa o zi intreaga de joaca, uzi pana la piele, inghetati si foarte fericiti. Nu conta ca manusile s-au facut o bucata solida de gheata si ca pantalonii de mult nu mai sunt uscati, conta doar sa ne mai dam inca odata cu sania pe partie.

Ador iarna asta alba si nu cred ca o sa ma satur vreodata de ea.