luni, 22 octombrie 2007

Socant!

Fani Harry Potter, tineti-va bine! Albus Dumbledore este homosexual! Se pare ca autoarea J. K. Rowling a ajuns la ideea ca ar trebui ca pana si eroii ei sa fie in pas cu vremurile si cu modul actual de a privi homosexualitatea. Se pare totusi ca lumea a apreciat aceasta dezvaluire, insa eu cred ca nu era cazul sa se ajunga aici.

Probabil ca noua carte va fi intens boicotata de fundamentalisti si de anti-homosexuali. Probabil ca si o buna parte din parinti va fi impotriva acestei carti (mergand pe ideea ca "i se baga copilului prostii in cap"). Pe de o parte cartea este citita de multi copii care nu inteleg ceea ce poate insemna homosexualitatea, iar pe de alta parte vor exista multi parinti care vor prefera sa interzica cartea copiilor decat sa le explice ce este homosexualitatea.

Cred ca intr-o lume in care orientarea sexuala este inca privita ca pe o optiune personala si nu un dat cu care te nasti, J. K. Rowling a facut un pas foarte indraznet, neinteles de multi, dar care poate va da curs si altor initiative de genul asta.