joi, 3 iulie 2008

Cum ar fi daca...?

Zilnic ma intreb cum ar fi daca...? Daca ce? Daca multe.

Cum ar fi daca am avea c***e? Cojones? Balls? Ceva care sa ne impinga la la mult decat expresii jenante si retarde de genul: "Nu te baga nimeni in seama", "N-ai cu cine sa te lupti!", "Asa e la noi...". Parca suntem un popor care nu face nimic altceva decat sa ne cautam scuze si sa-i scuzam (in fata cui?!) pe cei care-si bat joc constant de tot. De oameni, de lege, de natura...

Ne simtim toti mici si neputinciosi pentru ca ne auto-castram atunci cand intram in contact cu ceva/cineva care ne cam calca in picioare fara drept.

Sa dam un exemplu: Te duci la medic pentru un consult. Medicul descopera ca iti trebuie operatie. Nasol momentul! Pentru ca nu te mai gandesti ca "la dracu'! sunt mai bolnav decat credeam!", te gandesti cat sa-i dai medicului sa nu iti scoata vreun organ vital, anestezistului ca sa te trezesti sa te bucuri in voie de durerea de dupa operatie, asistentei sa nu infiga acul prea tare, femeii de serviciu ca sa nu lase plosca sub pat sa puta 3 zile, madamei care-ti aduce mancarea ca sa nu-ti scuipe in ciorba... Si toate astea in conditiile in care platesti CAS! Pai aia nu sunt platiti? Aia nu au niste obligatii? Nu au un contract de munca prin care s-au obligat sa faca ceea ce le cere jobul? Sau li s-a promis marea cu sarea si s-au trezit la coada vacii? Ma indoiesc.

La fel e la politie... Ce sa mai astepti din partea politiei romane sa aresteze infractori cand infractorii sunt chiar ei? Ca cred ca doar aia de dau avize aiurea de constructie la cine stie ce mall pe sit arheologic, sunt mai mituiti ca politistii, dar si aici am mari dubii. Oamenii legii... Legii cui? A lor. Ca se comporta ca pe tarlaua proprie cand sunt in "misiune" si uita ca amaratul care a fost jefuit sau batut in strada ii plateste salariul.

Toti sunt pusi pe capatuiala... Romanisme as putea spune... Ca deja exista un cuvant care sa le acopere pe toate. Foarte trist. Tragic chiar. Suntem un popor de hoti. Ne jefuim pe noi insine de drepturi, de bani, si ne credem tare smecheri cand am reusit si noi sa prostim un amarat si sa ne cumparam un salam mai scump luna asta.

In anul 2008 inca avem mentalitate de Evul Mediu. Parca pe masura ce trece timpul devenim si mai inapoiati.

Si ma gandesc ce ar fi daca as pleca din tara asta frumoasa undeva unde se cauta hotul care mi-a furat geanta, undeva unde ii aduc flori sau cafea medicului doar pentru ca asa vreau eu si pentru a-i multumi pentru modul in care am fost tratata, undeva unde nu toti sunt pusi pe furt si pe capatuiala...