vineri, 3 aprilie 2009

Cheliosii

Barbatii pot deveni extrem de penibili cand vine vorba de podoaba lor capilara, dar mai degraba de lipsa ei. Incepand cu domn' Base si terminand cu nea Gulie de la piata, majoritatea barbatilor cu chelie sunt complexati. Parca lipsa parului ii face sa para handicapati sau poate... impotenti. Multi nu au idee cat de penibil arata in incercarile lor disperate de a-si acoperi cumva de ochii lumii chelia incipienta sau deja avansata si instalata definitiv.
Acum 2 zile vad in autobuz un tip cam de varsta mea, genul cocalari style, cu parul lungut si cret si deosebit de unsuros. De obicei ignor asemenea specimene, dar ceva mi-a atras atentia la el si mai-mai ca m-a bufnit rasul. Domnisorul in cauza avea pieptanata o suvita (destul de lata) de par intr-un mod foarte ciudat... Suvita era adusa din spate inspre fata, pieptanata si intinsa bine (se vedeau urmele de la dintii pieptanului...) ca sa acopere chelia aparuta doar in partea dreapta a capului. Problema e ca parul astfel intepenit se comporta ca o foaie de tabla si toata suvita se ridicase intr-o parte si lasa sa se vada o frumusete de bucata de piele lucioasa, fara urma de folicul de fir de par.
Alt tip care mi-a atras atentia: avea parul extrem de rar si probabil ca si-a imaginat ca daca isi ridica tot parul cu ajutorul gelului nu o sa se mai vada ca are mai multa piele decat par... arata de parca era electrocutat. Inutil sa mai spun cat de penibil era bietul om...
Bai fratilor! E foarte simplu. Daca chelesti fi demn si tunde-te foarte scurt sau rade-ti parul. Macar asa o sa vada lumea ca nu esti un penibil complexat. Chelesti! si ce daca? Pot da nenumarate exemple de barbati cu capul lucios ca un bec si care in afara de faptul ca arata extrem de bine cu noua "freza", nici nu sunt complexati de lipsa parului.