luni, 12 noiembrie 2007

Gandul Reloaded

Domnul Cristian Tudor Popescu cred ca e iar in concediu. Aveam un mare respect pentru el insa se pare ca jurnalistii care lucreaza la Gandul nu prea, sau pur si simplu s-au hotarat ca limba romana merita si ea imbunatatita pe ici pe colo. Domnul S. I., pentru ca nu-si semneaza capodopera, considera ca cuvinte precum boschetar sau persoana fara adopost, sunt invechite si e cazul sa folosim unele mai "trendy", cum ar fi "homlesi" (da este pluralul de la "homles", ca-s mai multi de unul). Cum? Nu stiti ce inseamna homles? Poate suna mai cunoscut "homeless"....
Domnule C. T. Popescu! Schimbati-va jurnalistii ca va fac de rusine! Din nou.

Boa Sorte!

Dimineata si nu prea....

Dimineata de noiembrie cu bruma, Citizen Cope si munca... atat de bacovian... daca mai si oftez un pic deja se poate numi spleen. Alex doarme... ma uit cu gelozie la el... vreau si eu sa dorm, dar acum nu pot sa dorm nici macar daca as vrea... S-a trezit de la 6 dimineata, el care nu se scoala din pat inainte de ora 9:30 - 10 decat daca pica cerul. Bineinteles ca la 9 i s-a facut somn din nou... il las sa doarma, cat am dormit eu cica si-a facut treaba.
Program ciudat... nu am chef de nimic acum si as vrea sa plec undeva. Evient ca stau in casa. E frig si urat afara. Mai iau din cand in cand cate o gura din sticla cu concentrat de suc de zmeura. Exact acelasi gust din copilarie. Ne-a luat doar un an sa vedem si noi ce se vinde la magazinul de langa intrarea in bloc. E o sifonarie si au si acest sirop. Evident ca am cumparat o sticla si in momentul in care am gustat din ea, parca toate amintirile din copilarie legate de bautura asta au inviat. Se spune ca cele mai puternice si longevive amintiri sunt cele legate de gusturi si de mirosuri. In cazul meu asa este.
Mama este farmacista si pana nu demult lucra la o farmacie aproape de casa, ceea ce insemna ca mereu ii faceam vizite. Intr-una din zile, intru in farmacie si ma izbeste un miros atat de cunoscut! Mi-am adus aminte ca era mirosul ceaiului de la gradinita pe care-l iubeam.... As fi baut in continuu ceai d'ala. Surpriza! Era ceai de zahar ars. Cu alte cuvinte se punea zahar ars la fiert in apa. Nu cred ca are cineva idee cate tipuri de ceai am incercat doar-doar descopar ceaiul minune.
Inainte de '89 se gasea peste tot halva de foarea soarelui Unirea. Inainte doar asta se gasea, acum nu mai cumpar niciun alt tip daca nu o gasesc pe asta. Multa vreme am cautat Mentosane, Glucoza sau bomboane Cip. Nu am gasit nicaieri. Acum au inceput incet-incet sa reapara. Doar bomboane Cip nu am gasit.
Am ajuns la concluzia ca nu conteaza daca exista ceva mai gustos sau mai de buna calitate, gusturile din copilarie nu se pot uita niciodata si nici inlocui. Drept urmare, mai iau o gura din siropul de zmeura si o felie de halva Unirea.... si incerc sa-mi fac curaj sa ma apuc din nou de treaba.