sâmbătă, 9 august 2008

Different levels of awesomeness

Joburile si interviurile in Romania

Zilele trecute, am fost sunat de la o firma pentru o pozitie de broker la bursa. Pana aici nimic anormal. Anormalul apare cand, eu fiind angajat in alta parte pe un salariu bunicel, incep sa pun intrebari despre job ca sa stiu macar daca se merita sa imi pierd timpul sa ma duc la interviu. Intreb despre job, despre descrierea lui...mi se raspunde ca asta se discuta la interviu...intreb despre suma oferita, despre locatia firmei (ca sa stiu cat as face de acasa pana acolo)...asta se discuta la interviu...pai ba CRETINILOR, cum dracu convingeti un om sa vina la interviu cand nu ii spuneti absolut nimic? Credeti ca doar sunandu-ma si spunandu-mi de interviu, ca ma convingeti sa imi pierd timpul sa vin pana la interviu?

Cum ar fi ca toate site-urile (ejobs, bestjobs) sa le impuna firmelor sa scrie suma cam care va fi obtinuta de salariu? Este ca nu s-ar mai pierde o gramada de timp cu interviurile si si-ar gasi firmele oamenii necesari mult mai repede?

Cert este ca de acum inainte cand voi fi sunat pentru un job, voi cere sa mi se spuna daca salariul se invarte in jur de o suma medie care mie sa mi se para acceptabila, cateva detalii despre job (sunt dispus sa invat orice job si dupa cum la jobul actual, dupa 2 sapt, eram deja operational, ceva imi zice ca sunt foarte serios, mai ales cand am si o motivatie), locatia in care ar trebui sa merg daca primesc slujba si posibilitatile de avansare atat in companie, cat si ca salariu...nu sunteti in stare sa ziceti niste detalii in mare la telefon, ce mama voastra mai cautati in Resurse Umane?

(ceva imi zice ca oamenii m-or fi sunat vazand profilul meu de pe ejobs, profil neupdatat din 2004, primul an de facultate...profil in care scria ca avusesem deja un job si ca cautam un part-time sau project-based de minim 100 de euro....ceea ce ma face sa ma intreb iarasi in legatura cu inteligenta firmei respective: tu crezi ca unul care muncea in primul an de facultate, nu a mai muncit deloc de atunci? crezi ca nu ii cresc cerintele salariale?...jesus, prostia unora depaseste orice imaginatie)