vineri, 20 noiembrie 2009

Urasc nesimtitii

Nu stiu cand mi-am dat seama ca-i urasc mai mult decat pe prosti, dar asta e realitatea.

Nesimtitii sunt de toate felurile. Grasi, slabi, inalti, scunzi, de toate varstele si din toate paturile sociale. Unii nu isi dau seama ca sunt nesimtiti, altii isi poarta nesimtirea cu mandrie, de parca ar fi cine stie ce mare realizare. Unii sunt nesimtiti cu altii, unii sunt nesimtiti cu ei insisi.

Cred ca cei mai greu de suportat sunt acei nesimtiti care nu se prind ca put. Zilele trecute m-am asezat in autobuz langa o domnisoara tare draguta. Mi-am scos cartea si am inceput sa citesc. Marturisesc ca sunt o ipocrita. Nu ma asez langa persoane care par... nespalate. Nu conteaza daca sunt curati sau nu. Asta sunt.

Deci ma asez langa domnisoara si la un moment dat realizez ca ma deranjeaza ceva cumplit. Fata respira pe gura iar mirosul ce-i iesea din gura era inspaimantator. Mi-a intors stomacul pe dos. Dintr-o data s-a dus dracului imaginea ei de fata draguta si aranjata.

Ieri dimineata intru in lift dupa ce coboara un tip la vreo 40 de ani. Inalt, solid, bine imbracat. A lasat in urma lui o dara de duhoare de transpiratie de am zis ca mor cand am intrat in lift. Miros de ceapa putrezita de un milion de ani. Noroc ca am urcat pana la 4, ca mai mult nu cred ca puteam sa-mi tin respiratia. Si omul ala se ducea la munca! Oare cum o fi sa stai 8 ore langa un om care vine la munca gata imputit de parca e proaspat iesit dintr-un container cu gunoi. De fapt... nu vreau sa stiu vreodata.

Oare de ce am impresia mereu ca o persoana cat de cat bine imbracata nu va puti?

Oare oamenii astia nu se simt? Nu se miros? Ma gandesc ca pe harta olfactiva a unui caine oamenii astia apar ca niste becuri incandescente. Oameni buni! S-a inventat guma de mestecat mentolata si spray-ul! Folositi-le cu incredere ca functioneaza!