joi, 14 august 2008

Filme....

Din multitudinea de filme asiatice pe care vroiam sa le vedem, azi am reusit sa vedem 3 foarte bune.

Am vazut Into the mirror - mai putin horror decat ma asteptam, dar foarte bun. Ideea este foarte misto, iar finalul genial.

Apoi a venit randul lui Alone. Tot cu doua surori gemene. Am sarit de cateva ori bine din scaun. Un pic previzibil, dar foarte misto filmat. Oamenii astia stiu cum sa acumuleze tensiunea. Cred insa ca scenaristul are ceva cu cainii beagle.

Si ultimul film a fost Dog Bite Dog. Un film foarte bun. Actiunea incepe brusc si se termina cam la fel de brusc de fiecare data. Actorul principal foarte convingator. Unul din putinele filme in care nu e nevoie de prea multa vorbaraie. Se intelege perfect si fara. Cel mai mult vorbeste unul dintre politisti, Wai, un tip foarte urat, dar foarte pornit sa-l omoare pe "cainele turbat" - Pang. Final iarasi previzibil, dar facut frumos.

Probabil ca oricare din filmele de mai sus ar fi fost masacrate de americani. Ce-mi place mult de tot la filmele asiatice e ca oamenii astia stiu cum sa filmeze si nu prea au nevoie de muzica pentru a sublinia atmosfera.

Pacat ca filme de genul asta nu sunt atat de mediatizate cum ar trebui. Sunt filme de o calitate superioara aproape oricarei productii americane vazute in ultima vreme. Insa daca nu stii ca ele exista, cum sa ajungi sa le vezi?

Niciun comentariu: