duminică, 3 august 2008

Politia Capitalei si cersetorii

Am vazut la iesirea de la statia de metrou Titan ca au aparut ditamai bannerele in care se spune: "Daca ati sti ca un cersetor castiga pana la 5000 lei lunar, i-ati mai da bani?". Ce nu pot eu intelege este de ce trebuie bani dati pe asemenea bannere, de ce trebuie oamenii care muncesc agasati cu asa ceva cand poate ca ar fi mai simplu ca politistii sa isi faca treaba si sa ii aresteze pe cersetori?

Cum ar fi ca in Romania, fiecare sa isi faca treaba pentru care este platit? Politistii sa ii aresteze si sa ii bage in inchisoare pe cersetori si in inchisoare, acestia sa nu stea degeaba ca asta oricum fac cersind, ci sa ii puna la munca silnica...sunt atatea drumuri de pavat si gropi de astupat...atatea trasee de metrou de construit...ar fi o forta de munca gratis si relativ eficienta (bataie toata ziua si lipsa de mancare sau munca silnica, mancare si un pat bun seara?...cred ca ar accepta sa munceasca asa)

De aproape 20 de ani, politistii nu sunt in stare sa faca nimic impotriva cersetorilor...asa ca acum au decis sa faca campanie sociala...cat ma bucur ca traiesc in tara asta de cacat...

In alta ordine de idei, am aflat ieri ca in satul in care traieste o cunostiinta au fost adusi vreo 70 de chinezi pentru a munci la nu stiu ce fabrica sau ceva asemanator...cica intr-o luna le-au disparut toti maidanezii de pe strazi...ii e si frica sa nu ii scape cainele din curte ca e posibil sa nu-l mai gaseasca...oare pot fi adusi astia 70 de chinezi si in bucuresti? ii momim cu caini, pisici si de ce nu, cersetori si pensionari (era ieri in fata blocului pe la ora 7 seara, un ciorchine de babe ...daca vine careva in vizita, se si sperie cand vede 10 babe la intrare...)

2 comentarii:

Anonim spunea...

http://www.mediafax.ro/social/campania-impotriva-cersitului-continua.html?1688;2815415

Alex spunea...

si? asta tot nu inseamna ca n-ar trebui sa va faceti treaba si sa ii bagati la inchisoare cand ii vedeti ca agaseaza lumea in metrou si in RATB si pe strada...sunt curios de ce simti (sau simtiti) nevoia sa intrati de 4 ori pe acelasi link si sa va gugaliti propria campanie