vineri, 28 mai 2010

Tarantino + trendinezi = tarantinezi?

Am observat ca a aparut o noua moda in randul trendinezilor. Si anume sa se bata cu caramida-n piept ca le place Tarantino. Ca este un geniu, ca e incomparabil... Mai demult in locul lui era Woody Allen, perfect pentru nevropati care doreau sa se simta inteligenti si interesanti si intelectuali (ce de cuvinte cu "i"!).

Acum toti afirma ca regizorul lor preferat este Quentin Tarantino. Dar daca-i intrebi ce filme au vazut cu si/sau de el... liniste. Poate se trezeste careva sa isi aduca aminte de Pulp Fiction (asta e filmul de care aud cel mai des) si poate de Reservoir Dogs.

Nu vreau sa fiu inteleasa gresit. Imi place foarte mult Tarantino, si poate tocmai de aia ma deranjeaza sa-i aud pe atatia proclamandu-si dragostea nemarginita fata de el, in conditiile in care nu prea stiu ce a facut omul asta in lumea filmului.

De fapt problema mea ar fi sa nu fiu bagata in aceeasi oala cu ei.

Ma irita cand ii aud ridicand-ul in slavi si cand le spui ca face (e producator) un film gen Machete (abia astept) se opresc subit si nu inteleg cum de la Pulp Fiction ajungi la Machete?

Recent am avut o discutie cu cineva despre filme. Si cumva am ajuns la colaborarea Tarantino -Rodriguez (care mie mi se pare geniala). Evident ca persoana cu care am vorbit l-a catalogat pe Tarantino ca fiind genial si pe Rodriguez ca fiind "bolnav" in ciuda faptului ca Rodriguez este responsabil de filme gen Spy Kids. Si a mai avut si tupeul sa zica ca Danny Trejo nu este actor!

Am cam ramas cu gura cascata. Si mi-am dat seama ca e inutil sa mai continui discutia, ca vorbeam singura. Si partea proasta e ca-s multi asa. Care vad un film-doua, aud mai des de un anumit nume, iau un aer de superioritate si incep sa-ti tina lectii de cinematografie.

Grr! Trebuie sa ma invat minte sa nu mai vorbesc despre filme cu anumite persoane, ca-mi fac nervi si nu ajung nicaieri.

Niciun comentariu: