miercuri, 3 octombrie 2007

Mare, mare, mare....

Week-end-ul asta am fost la mare. Pana acum nimic iesit din comun, insa am fost la mare si am facut baie! Cine ar fi crezut ca la sfarsitul lui Septembrie apa va mai fi atat de buna?

Ziua 1

Am ajuns in Eforie Nord pe la vreo 10 si ne-am cazat la prima vila gasita deschisa. Pentru cati eram am ocupat un etaj intreg! Camere foarte frumoase si foarte curate, plus, ca bonus, camera in care am stat cu Alex avea o vedere spre mare incredibila. Plus ca cerul atat de innorat cand am ajuns, in vreo 2 ore a devenit senin si drept urmare m-am ars pe spate si pe nas. La un moment dat eu si cu Alex ne-am hotarat sa mergem pe dig. Toate bune si frumoase pana cand am dat de primele pietre. Ceea ce nu stiam eu era ca digul este facut dintr-un amestec de pietre foarte colturoase si beton. Beton care in anumite zone (acolo unde se surpase digul si apa ajungea foarte usor) nu mai acoperea pietrele. Drept urmare ne-am transformat instantaneu in fachiri (inca mai am urme pe talpi). Oricum aventura a meritat pentru ca de la capatul digului marea parca era si mai frumoasa.

Dupa cateva ore de balaceala (stau un pic prost cu evaluarea duratei in timp acum, dar chiar am stat ceva vreme in apa) ni s-a facut foame. Hai in Costinesti! Mare greseala. Nu cred ca a mai vazut cineva Costinestiul atat de pustiu pe o asa vreme frumoasa. Seara cred ca e de-a dreptul sinistru. Am vazut doar vreo 2 boschetari si cativa turisti rataciti pe plaja, asa ca pana la urma am ajuns in Mangalia sa mancam.

Dupa ce ne-am invartit o vreme dupa un loc de parcare am ajuns si la restaurant. Restaurantul OK, preturile OK, mancarea OK. Dupa masa ne-am hotarat sa mergem la plimbare pe faleza pentru ca deh! pe stomacul plin nu e bine sa te pui pe drum. Cu ocazia asta am descoperit ca avem si noi un "bulevard al stelelor"... ce cautau unele personaje pe stelele alea de mare naiba stie, in fine, cica ne mandrim cu vedetele autohtone.

Am ajuns iarasi la vila, am mancat, ne-am spalat, am mai admirat marea un pic si apoi am picat lata.

Ziua 2

M-am trezit la 8 dimineata pentru ca Alex a avut sadismul sa puna ceasul sa sune, normal, ca doar nu-l aude el! Evident ca nu am mai putut adormi la loc asa ca am iesit pe balcon. Ca daca tot aveam priveliste de ce sa nu profit de ea? Ei bine ce am vazut in dimineata aia cu greu poate fi egalat: un cer innorat de parca venea sfarsitul lumii si o spartura mica prin care se concentrau razele soarelui. Apa era luminata de parca era pus undeva sus un refelector. OZN-uri ce mai!
Absolut superb! Abia astept sa recuperez pozele facute.

Intr-un final dramatic, cand toata lumea s-a trezit, am si mancat si ne-am hotarat ce sa facem azi. Mergem pana in Bulgaria la Albena (sa vedem si noi cum e prin strainataturile laudate de toata lumea), apoi la Varna spre Nisipurile de Aur si in final la Balchik.

Drumul pana la Albena a fost relativ drept, am ajuns usor si am stat acolo cateva zeci de minute. Frumoasa statiunea, linistita. Nu am vazut foarte mult din ea, insa ce am vazut arata tare bine. plaja curata, apa la fel, multi mai multi oameni pe plaja ca la noi si muuuulte umbrelute. Adevarul este ca nu e cu mult mai frumos ca la noi, nu e paradisul pe pamant, insa nu stiu care, cum sunt si cat costa serviciile acolo. Frumos, dar nu spectaculos.

Am pornit apoi spre Varna, in ideea de a ajunge la Nisipurile de Aur si sa facem acolo baie si plaja. Varna nu e foarte deosebita de Constanta, poate un pic mai mare si cu drumuri mult mai bune, insa iarasi nu mi s-a parut nimic spectaculos. Cand spun asta ma refer la parerea preconceputa a unora/multora care cred ca daca e la straini, e mai bine, mai frumos.

Dupa ce ne-am ratacit pe drum si cred ca ne-am cam si invartit in cerc am ajuns pe plaja la Nisipurile de Aur. Acum am vazut de ce numeste asa. Nisipul nu este asa de fin ca la noi, are granulatia mult mai mare si are o culoare usor aurie ce straluceste in soare. Plus ca toate scoicile sunt foarte lucioase (tot din cauza nisipului care le-a slefuit). Dupa ce ne-am schimbat in prosop in spatele masinii, am intrat in apa. Ceva alge la mal, dar nu din alea scarboase. Apa incredibil de curata si de calda. In fine calda... nu era clara asa cum a fost in vara, insa numai buna de facut baie.

Pe la 3 (parca) ne-am hotarat sa mergem la Balchik. Ne-am imbarcat, am mancat cate ceva si hai spre Balchik.

Bineinteles ca si de data asta ne-am plimbat aiurea pe strazi pana cand am nimerit ce trebuia. Noi vroiam sa ajungem la Palatul Reginei Maria insa placutele indicatoare erau pentru Gradina Botanica. Cine naiba sa stie ca Gradina Botanica e in curtea Palatului? Pana la urma am ajuns, platit parcarea si biletul de intrare (parcarea 2 leva/ora si intrarea 10 leva). Cu ocazia asta am aflat si eu ca 1 leva = 2 RON. Palatul are o gradina care este absolut superba, organizata in terase care comunica intre ele prin trepte.... cred ca te poti plimba pe acolo o zi intreaga si sa nu treci de 2 ori prin acelasi loc. Noi am stat vreo 2 ore si tot nu am vazut cum trebuie ce era pe acolo. O sa pun pozele ca sa se vada exact despre ce e vorba.

Pe la 8 am plecat spre patria muma, insa nu inainte de a boteza, impreuna cu Alex, plaiurile bulgaresti. Pai daca erau doua toalete publice si ambele inchise?! Norocul nostru ca drumul a fost drept de data asta, insa tot am avut emotii la un moment dat pentru ca am crezut ca am luat-o gresit pe drum....si era o bezna.... Pana la urma s-a dovedit ca era drumul cel bun asa ca pe la 11 eram deja in Eforie cu pizza in fata. Ne era o foame... Stiu ca e toamna si ca era duminica seara, dar cat de ciudat mi s-a parut ca nu era mai nimeni pe strada.

Drumul spre Bucuresti pe autostrada a fost cel mai distractiv. Ca eram doar noi cu cele 2 masini pe strada. Asta aproape tot drumul. Si la un moment dat, de plictiseala incepusem sa ne intrecem pe drum, flicait din stopuri, schimbat benzile, etc...

Am ajuns acasa pe la 1 dimineata, poate chiar 2.

Doua zile super pline. Abia astept sa mai repetam experienta.

Niciun comentariu: