joi, 22 noiembrie 2007

Discriminare

Ajung la concluzia ca nesimtirea nu mai are limite. Sa nu mai ai voie intr-o tara asa-zis libera sa iti expui opinia fara sa ti se bage pumnul in gura nu mi se pare o situatie normala. Mai grav este ca o organizatie care chipurile ajuta oamenii nedreptatiti sa se apere, se trezeste sa se bage fix acolo unde nu trebuie. Azi am aflat ca VisUrat a fost contactat de CNCD in legatura cu un articol postat de el la adresa situatiei rromilor din Italia. Nu cred ca cineva cu mintea intreaga poate spune ca nu are dreptate. Cine spune ca sunt discriminati rromii ca si etnie e dus cu pluta. Cine spune ca sunt discriminati infractorii de etnie rroma este bun de internat la Balaceanca.

Ce se intampla nu este normal. Este chiar ingrijorator. Pupam in fund toate organizatiile care urla ca discriminam etniile minoritare, ne ploconim in fata tuturor doar-doar ne vor trata cu un pic mai mult respect... da de unde! Am devenit presul tuturor si uneori hartia igienica cu care se sterg la fund. Si nu e vorba doar de situatia rromilor din Italia, nu e vorba doar de discriminare, e vorba de bataia de joc constanta a politicienilor. Nesimtire pana la capat. Si aici vorbesc si de mareata votare de duminica asta. Uninominal si europarlamentare in aceeasi zi??? Si evident ca iarasi nu intereseaza pe nimeni daca romanilor le convine asta sau nu... pentru ca nu asta conteaza. Pentru ca nu conteaza ca sunt profesori universitari cu salariu de 120 RON/luna, pentru ca nu conteaza ca alocatia copiilor este de toata jena, pentru ca nu conteaza ca strazile sunt pline de gropi si nimeni nu plateste reparatiile masinilor si nimeni nu-si asuma responsabilitatea, pentru ca bordurile strazilor sunt inlocuite de 4 ori pe an doar ca sa se mai cheltuiasca niste bani de la buget. Pentru ca nimeni nu da explicatii credibile si nimeni nu-si asuma responsabilitatea de a face o viata mai buna celor care i-au ales. Nu fac decat sa se bata cu pumnul in piept si sa se laude cat de buni si drepti si cinstiti sunt ei si sa-si bage in buzunare banii populatiei... Si ca de obicei, toti adopta comportamentul si mentalitatea de turma cu care ne-am obisnuit cu totii.

E chiar atat de greu sa iti ceri drepturile? Sa ceri ce e al tau? Garantat prin lege si constitutie? Sau asa cica... uneori parca e un mit...chestia asta cu drepturile. Pentru ca in felul in care se comporta politicienii si oamenii obisnuiti, ai zice ca drepturile sunt doar pentru cei privilegiati: politicienii pentru ca-si aroga drepturi, oamenii obisnuiti pentru ca si le neaga.

Niciun comentariu: