luni, 10 decembrie 2007

Stire

Inca 2 atacuri armate in SUA... unul in Denver si unul in Colorado Springs... acum cateva zile a fost ala din Omaha... Se tem americanii de atacuri teroriste din partea arabilor, cica e deja psihoza. Aia acum nici nu mai au nevoie sa se mai agite, trebuie doar sa-i lase sa se impuste intre ei... le rezolva altcineva treaba murdara.

Cand am auzit de atacul din Omaha am ramas ceva vreme pe ganduri... cat de dus cu capul poti fi ca sa iti doresti sa ajungi faimos omorand niste oameni... prostul ala nu si-a dat seama ca se va vorbi 3 zile de el si dupa aia gata?

Zilele trecute vorbeam cu Alex despre bolile psihice in general si de ADHD in special. El ma intreba de ce acum 10 ani nu erau atat de multi cu probleme psihice, ca un copil hiperactiv asta era, si nu bolnav psihic.

Acum 10-15 ani copiii inca mai stiau sa se joace, inca mai sareau coarda si mai sareau sotronul. In ziua de azi esti "cool" daca ai mobil de la 7 ani, copiii intepenesc in fata televizorului sau a calculatorului zile in sir si in esenta nu mai sunt in stare sa relationeze normal cu nimeni. Problema e si a mediului in care traim cu totii, totul este din ce in ce mai stresant si stresul asta incepe sa se manifeste de la varste din ce in ce mai mici. Noi inca stam bine... americanii par insa un popor de oameni dusi cu pluta in general, toti se duc la terapeut, copiii sunt neintelesi si se spanzura in garaje sau fura pusca din casa si isi omoara colegii de scoala...

Mama este farmacista de vreo 30 de ani. La un moment dat imi povestea ca a observat o diferenta majora intre cantitatea de medicamente pentru persoane cu boli psihice prescrisa de medici acum fata de acum 10-15 ani. Toti se imbolnavesc mai usor, mai repede, mai grav.

Ne-a luat-o timpul inainte si noi, oamenii in general, parca nu ne mai putem adapta. Ne chinuim atata sa ne facem viata mai simpla cu tot felul de tehnologii avansate si parca nu ne dam seama ca devenim din ce in ce mai bolnavi.

Niciun comentariu: